Vidite prvi

SJEDNICA NSRS

Usvojen Zakon o igrama na sreću RS koji je izazvao burne reakcije

Autor:Prvi.tv
Objava:12.3.2019. 20:20
Usvojen Zakon o igrama na sreću RS koji je izazvao burne reakcije
Učitavanje medija preglednika ...

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske u nastavku Treće redovne sjednice večeras su usvojili Zakon o igrama na sreću, po hitnom postupku, ali uz više amandmana.

Obrazlažući ovaj zakon ministar financija u Vladi RS Zora Vidović rekla je da je njegov cilj unapređenje sistema igara na sreću u Republici Srpskoj, posebno unapređenje nadzora u ovoj oblasti a samim tim i povećanje budžetskih prihoda u ovoj godini za 30 milijuna .

Ona je dodala da već u narednoj godini prihod od igara na sreću može iznositi 60 milijuna maraka.

Vidović je rekla je da "Lutrija Republike Srpske" nema kapacitet da priređuje elektronske igre na sreću i da su joj zato potrebni partneri, što je predviđeno Prijedlogom zakona o igrama na sreću.

"Partneri će biti utvrđeni u propisanim procedurama i nikako drugačije", rekla je Vidovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske u završnoj riječi o navedenom zakonu.

Ona tvrdi da radnici u kladionicama ne treba da imaju strah od otkaza zbog predloženog zakonskog rješenja.

"Došlo je vrijeme da zakon bude promijenjen zbog ekspanzije igara na sreću, a cilj je i da imamo više sredstava u budžetu Republike Srpske", dodala je Vidović.

Inače, priređivači igara na sreću oštro su se u proteklim danima usprotivili ovom zakonskom rješenju, te su čak najavljivali i zatvaranje kladionica.

Komentari
Broj komentara:0