Vidite prvi

globalno

Facebook doživio najveći pad u povijesti

Autor:Prvi.tv
Objava:14.3.2019. 8:52
Facebook doživio najveći pad u povijesti
Učitavanje medija preglednika ...

FACEBOOK je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u povijesti. No još uvijek ima problema, javlja CNN.

Već više od deset sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se o vjerojatno najvećem padu Facebooka u povijesti.

Također, velikih problema još uvijek imaju Instagram, WhatsApp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su jučer oko 17 sati po našem vremenu.

Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli refreshati naslovnicu ni objavljivati slike. No, jutros su s Instagrama javili kako su problemi uklonjeni.

Također, naslovnica Facebookovog messengera nije se željela učitati, a mnogi su prijavili probleme i s WhatsAppom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

Problem je globalan. DownDetector mape pokazuju da ljudi diljem cijelog svijeta imaju velikih problema.

Što se Hrvatske tiče, problemi su uglavnom otklonjeni. No to ne znači da se tijekom dana neće ponovo pojaviti. U susjedstvu imaju velikih problema, pokazuje mapa.

Index.hr

 

Posljednji put je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, 2008. godine. No tada je imao oko 150 milijuna korisnika, za razliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio - New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

Komentari
Broj komentara:0